Wetenschappelijke studies over de Reishi

De effecten van Reishi op het menselijk lichaam zijn uitgebreid bestudeerd in laboratoria over de hele wereld. Als u nog niet overtuigd bent, kunt u deze pagina raadplegen om een idee te krijgen hoeveel mensen geïnteresseerd zijn in deze fantastische paddenstoel.
De aantrekkingskracht ervan is niet nieuw, zoals Reishi al lang bekend is in Azië, zoals blijkt uit de allereerste Chinese verhandeling over kruidengeneeskunde die dateert uit 56 voor Christus, geschreven door: de Shennong bencaojing. Reishi wordt nog steeds beschouwd als een superieur tonicum (het middel dat wordt gebruikt om het lichaam te stimuleren en een goede adem te halen). De naam zelf is suggestief, want het betekent "de paddenstoel van het lange leven". (1)

Beschouwd als een adaptogeen, zal Reishi zijn reacties en effecten aanpassen aan de conditie van de persoon die het heeft geconsumeerd. Reishi was de tonicum van de keizers.(2)
Wetenschappelijke studies over Reishi
Lichaamseffecten :

Reishi moduleert ontstekingsreacties en voorkomt dat deze zich herhalen door mogelijke immunologische onevenwichtigheden zoals chronische gastritis of ulceratieve colitis (4, 20) opnieuw in evenwicht te brengen. In feite zijn de ontstekingsremmende eigenschappen van Reishi vergelijkbaar met die van hydrocortison zonder de bijwerkingen. (12, 13, 14, 15)

Reishi heeft ook antioxiderende eigenschappen die bijdragen aan de reductie van vrije radicalen (met name dankzij een hoge concentratie germanium, een sporenelement dat veel effectiever is dan andere soorten planten zoals ginseng). (18, 19)

Dankzij de anti-nociceptieve eigenschappen (vermindering van de pijngevoeligheid) biedt Reishi een grotere weerstand tegen pijn. Door minder pijn te ervaren, verbetert Reishi de kwaliteit van het leven van degenen die het gebruiken. (23, 24)

Studies hebben aangetoond dat het in staat is om de levercellen te beschermen en een

hepatoprotectieve rol te spelen. (16, 17)

Het vermindert ook de bloedplaatjesaggregatie en remt de trombus (= de ophoping van plaque die tot een hartstilstand kan leiden). (9, 10)

Eindelijk blijkt uit studies dat Reishi en het daarin aanwezige ganoderisch zuur de vorming van endogene cholesterol verminderen, waardoor het niveau van LDL (slechte cholesterol) en triglyceriden (vet) daalt. (11)

Geesteffecten:

Reishi is een kalmerend middel en remt de hersenactiviteit. (7, 8) Dit kalmerend effect verhoogt de totale slaaptijd en kan, in het geval van een depressie, helpen de stemming en de slaapkwaliteit te verbeteren. (26, 27)

Reishi stimuleert de toevoer van zuurstof in het bloed en heeft een dusdanig immunostimulerend vermogen dat het een opmerkelijk herstel van het geheugen mogelijk maakt. (25)

Tot slot tonen studies aan dat Reishi helpt bij het bestrijden van asthenie (verzwakking van het lichaam, wat leidt tot overmatige fysieke uitputting) en neurasthenie (onevenredige fysieke vermoeidheid die optreedt na intensief intellectueel werk in het algemeen). (21, 22)

.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd