De wetenschappelijke voordelen van paddenstoelen

October 22, 2019

 

Paddenstoelen zijn formidabele bio-planten die in staat zijn om moleculen te produceren die zeer gunstig zijn voor het menselijk lichaam. Een familie van moleculen die ze produceren, worden polysachariden genoemd, deze zijn uiterst zeldzaam van aard en zijn toch gunstig voor onze gezondheid en verschillende vitale functies.

 

Talrijke wetenschappelijke studies hebben bijvoorbeeld het positieve effect van bèta-glucaan op het immuunsysteem van het menselijk lichaam aangetoond, door middel van een regulerende werking die ofwel de activiteit van het immuunsysteem stimuleert (in het geval van agressie van buitenaf), ofwel reguleert wanneer hetzelfde immuunsysteem de neiging heeft om overreagerend te reageren (zoals in het geval van allergieën en bepaalde auto-immuunziekten).

 

De aanwezigheid van triterpenen draagt ook bij aan de genezende kracht van paddestoelen. Deze bio-molecule heeft effectief een bewezen antivirale en antibacteriële werking. Deze moleculen helpen ons lichaam dus om energiek op te treden tegen de agressies van de buitenwereld.

 

Tot slot ontwikkelen veel paddenstoelen eigen moleculen die in wisselwerking staan met het centrale zenuwstelsel om het te helpen zichzelf te reguleren en de persoon te leiden naar een beter evenwicht zoals al 2000 jaar geleden voorspeld door de traditionele Chinese geneeskunde. 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Posts à l'affiche

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Posts Récents
Please reload

Archives
Please reload

Rechercher par Tags