Wetenschappelijke studies over Reishi

November 25, 2019

 

De effecten van Reishi op het menselijke lichaam zijn sterk bestudeerd in laboratoria over de hele wereld. Indien u nog niet overtuigd bent kan u naar deze pagina surfen om een idee te krijgen van het aantal mensen dat geïnteresseerd is in deze fantastische paddenstoel.

 

Zijn aantrekkingskracht is niet nieuw, want Reishi is al lang bekend in het Verre Oosten, zoals blijkt uit het allereerste Chinese fytotherapie verdrag uit 56 voor Christus, geschreven door: de Shennong bencaojing. Reishi wordt daar nog steeds beschouwd als een tonicum van hogere categorie (het middel dat gebruikt wordt om het lichaam te stimuleren en een goede ademhaling te hebben). De naam zelf is suggestief, omdat het “de paddenstoel van het lange leven” betekent. (1)

 

Beschouwd als een adaptogen zal Reishi zijn reacties en effecten aanpassen aan de toestand van de persoon die het geconsumeerd heeft. De Reishi was Het Tonicum van de Keizers. (2)

 

Effecten op het lichaam:

 

Reishi moduleert ontstekingsreacties en vermijdt de herhaling ervan door eventuele immunologische onevenwichtigheden zoals bij chronische gastritis of colitis ulcerosa (4, 20) opnieuw in evenwicht te brengen. In feite zijn de ontstekingsremmende eigenschappen van Reishi vergelijkbaar met die van hydrocortison zonder de bijwerkingen. (12, 13, 14, 15)

 

Reishi heeft ook antioxiderende eigenschappen die bijdragen aan de vermindering van vrije radicalen (met name dankzij een hoge concentratie germanium, een spoorelement waarvan bekend is dat het veel effectiever is dan andere soorten planten zoals ginseng). (18, 19)

 

Dankzij deze anti-nociceptieve eigenschappen (vermindering van de pijngevoeligheid), biedt Reishi een grotere pijnbestendigheid. Door minder pijn te ervaren, verbetert Reishi de levenskwaliteit van mensen die het gebruiken. (23, 24)

 

Studies hebben aangetoond dat het in staat is om levercellen te beschermen en een

hepatoprotectieve rol te spelen. (16, 17)

 

Het vermindert ook de aggregatie van de bloedplaatjes en remt trombus (= de ophoping van plaques die tot een hartstilstand kunnen leiden) af. (9, 10)

 

Tenslotte blijkt uit studies dat Reishi en het ganoderinezuur dat het bevat, de vorming van endogene cholesterol verminderen, wat het niveau van LDL (slechte cholesterol) en triglyceriden (vet) vermindert. (11)

 

Effecten op de Geest:

 

Reishi is een kalmerend middel en remt de hersenactiviteit af. (7, 8) Deze kalmerende werking verhoogt de totale duur van de slaap en kan in geval van depressie helpen om de stemming en de kwaliteit van de slaap te verbeteren. (26, 27)

 

Reishi bevordert de zuurstofvoorziening in het bloed en toont een zodanige immunostimulerende kracht dat het een opmerkelijk geheugen herstel mogelijk maakt. (25)

 

Ten slotte tonen studies aan dat Reishi helpt bij de bestrijding van asthenie (verzwakking van het lichaam, wat leidt tot overmatige lichamelijke uitputting) en neurasthenie (een onevenredige lichamelijke vermoeidheid die optreedt na zwaar intellectueel werk in het algemeen). (21, 22)

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Posts à l'affiche

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Posts Récents
Please reload

Archives
Please reload

Rechercher par Tags